Adres

İskenderpaşa Mahallesi, Kıztaşı Cd. no16,Fatih/İstanbul

Telefon numarası

‏905496992016 -905496982016

Çalışma saatleri

10:00 AM - 08:00 PM

Göz altı dolgusu

Göz altı kırışıklıkları yaşla birlikte artar ve yorgun göz görünümü bir endişe kaynağı haline gelir.Bazı kozmetik ürünler göz altındaki kırışıklıkların veya koyu halkaların görünümünü gizlemeye yardımcı olsa da, bazıları kurtulmak için göz altı dolgusunu ciddi olarak düşünmektedir. sorun kökten.

 

Göz altı dolgusu, cildin yaşla birlikte kaybettiği hacmi yerine koymak için doktorun göz alt bölgesine enjekte ettiği bir maddedir.Dolgu, bu bölgedeki kırışıklıkları, koyu halkaları veya cilt atrofisini tedavi etmek için kullanılır.

 

Bu yazımızda göz altı dolgusunun faydaları, göz altına dolgu enjeksiyonu işlemi, çeşitleri ve yan etkileri hakkında bilgi edineceksiniz.

Göz altı dolgusu kimlere yapılabilir?

Göz altlarında koyu halkalar veya cilt elastikiyeti kaybı olan herkes göz dolgusu yaptırabilir.Gözlerde aşağıdakilerden dolayı koyu halkalar veya kırışıklıklar gelişebilir:

Kuraklık.
Uyku düzensizliği
yaşlanmak
Aşırı cilt pigmentasyonu.
Deri altındaki kan damarlarının görünümü.

Bazı kişilerde genetik nedenlerle göz çukurluğu, bazı kişilerde ise ileri yaş nedeniyle göz altı çöküklüğü olabilir, çünkü yaşla birlikte göz altındaki yağ yastıkçığı küçülerek göz altında boş ve koyu halkaların oluşmasına neden olur. Göz altı dolgu enjeksiyonları bu sorunun tedavisine yardımcı olur.

 

Göz altı dolgu çeşitleri nelerdir?

Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok göz altı dolgusu türü vardır, ancak öncelikle bunların Gıda ve İlaç İdaresi tarafından kullanım için onaylandığından emin olmalısınız. Aşağıda en popüler göz altı dolgu çeşitlerinden, faydalarından ve zararlarından bahsediyoruz.

Hiyalüronik asit

Genellikle ciltte kollajen üretim sürecini uyaran, elastikiyetini artıran ve göz altında oluşan boşlukları dolduran, vücut tarafından salgılanan doğal hyaluronik asit formülüne benzer üretilmiş bir madde kullanılır.

 

Hyaluronik asitten oluşan göz altı dolgusu, doğal bir görünüm kazandıran sonuçlarıyla öne çıkar ve ameliyat sırasında dolgunun göz altında topaklaşması durumunda doktor uygun şekilde dağıtabilir veya kaldırabilir. Ancak dezavantajlarından biri de etkisinin kısa sürmesi ve çabuk kaybolabilmesidir.

 

kalsiyum hidroksilapatit

Bu tip dolgunun etkisi ciltte kollajen üretimini uyardığı ve cilt elastikiyetini arttırdığı için hyaluronik asit ile benzerdir ancak hyaluronik asitten daha kalındır ve daha uzun sürer.

 

Kalsiyum hidroksil apatit içeren göz altı dolgularının zararlarından biri de cilt altında birikerek topak oluşturabilmesi, kalın yapısından dolayı dağılmasının zor olması ve ayrıca göz altında beyaz bir renk verebilmesidir.

 

Poli L Laktik Asit

Poly-L Laktik Asit, kollajen üretimini büyük ölçüde uyarır ve bu işlem için en uyarıcı göz altı dolgusu türü olarak kabul edilir. Poly-L Laktik Asit, deriye enjeksiyona uygun sentetik bir maddedir.

 

Bu türün faydalarından biri hyaluronik asitten bir gün daha uzun olması ve enjeksiyondan sonraki iyileşme süresinin nispeten hızlı olması ve birkaç gün içinde gerçekleşmesidir ancak zararlarından biri de bazı durumlarda altında birikebilmesidir. cilt ve göz altında küçük topaklar oluşturur.

Göz altı dolgularının yan etkileri nelerdir?

Göz altı dolguları bazı komplikasyonlara neden olabilir ve bu komplikasyonlar enjeksiyondan hemen sonra ortaya çıkabileceği gibi daha sonra iyileşme sürecinde de ortaya çıkabilir. Göz altına dolgu maddesi enjekte edildikten hemen sonra ortaya çıkabilecek bazı komplikasyonlar şunlardır:

Enjeksiyon bölgesinde ciltte ağrı ve kızarıklık.
Enjeksiyon bölgesinde şişlik veya şişme.
Gözlerin görünümünde asimetri.
Migren atakları geçirmek.

Göz altı dolgusu için en uygun ve hasta için en uygun çeşidin seçilmesi ve bu işlemin kendisine uygun olup olmadığı konusunda hastanın doktor ile görüşmesi gerekmektedir. Hasta ayrıca doktoruna göz altı dolgusu enjeksiyonlarından beklentilerini ve bunları gerçekleştirme olasılığını da anlatmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir