Adres

İskenderpaşa Mahallesi, Kıztaşı Cd. no16,Fatih/İstanbul

Telefon numarası

‏905496992016 -905496982016

Çalışma saatleri

10:00 AM - 08:00 PM

Ağız çevresindeki kırışıklıkların görünümü, nedenleri ve tedavisi

Yüzdeki, özellikle de ağız çevresindeki kırışıklıkların görünümü, kadınları rahatsız eden bir sorun haline geldi ve azaltmak için uymaları gereken sağlık kuralları olduğunu göz ardı ederek başta plastik cerrahlar olmak üzere birçok doktora gitmelerine neden oldu. bilim adamları nedenlerini öğrendikten sonra bu kırışıklıklar.

Bu yazıda, ağız çevresindeki kırışıklıkları tedavi etmenin farklı yollarını öğreniyoruz.

Kadınlarda kırışıklık nedenleri
Bu bağlamda, Hollanda’da yapılan ve Journal of Plastic Surgery’de yayınlanan bir araştırma, kadınların ağız çevresinde olduklarına kıyasla yüzeysel ve derin kırışıklıkların görünümüne karşı artan hassasiyetinden birincil olarak biyolojik nedenin sorumlu olduğunu göstermiştir. erkekler

Araştırmacılar, kadınlarda ağzı çevreleyen cilt dokusunun, derinin doğal dolgunluğunu doğrudan etkileyebilen erkeklerdekinden daha az ter bezi içerdiğini bulmuşlardır.

Ayrıca, bu dokular daha az kan damarı içerir, bu da özellikle iyi kan akışının kırışıklık oluşumunu önemli ölçüde azalttığı bilindiğinden, kadınlarda erkeklere göre çok daha az kan dolaşımını sağlar.

Ayrıca kadınlarda ağzı çevreleyen kas liflerinin derinin orta tabakasına sıkı bir şekilde yapışması da iç gerilmelerin oluşmasında büyük rol oynar ve bu da içlerinde kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olur.

Kırışıklıkların oluşmasının iki ana nedeni vardır. Miras aldığımız (organik kökenli) genetik yapıdan kaynaklanan içsel neden. Dış neden, güneş ışığına ve diğerlerine maruz kalma gibi dış etkenler ve çevreyle ilgili etkilerle ilgilidir.

iç neden

Organik kökenli kırışıklıklar, kişinin hayatındaki doğal bir aşamadır ve yirmili yaşların ortalarında kolajen üretiminin azalmaya başladığı dönemde başlar. Bu madde cilde elastikiyet ve hassasiyet sağlayan ve durumunda kalmasına yardımcı olan şeydir, çünkü ölü cilt hücreleri değişir ve cildi tekrar canlandıran canlı hücreleri geride bırakmaz.

Bu değişiklikler genellikle bahsettiğimiz gibi yirmili yaşların ortalarında, yıllar içinde yavaş yavaş ve basit bir şekilde yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmaya başladığı, ancak içsel kaynaklı kırışıklıkların yaşamın bu döneminde net olarak ortaya çıkmadığı dönemlerde ortaya çıkar.

 

dış neden

Yaşlanma sürecinde cildi bir takım dış ve çevresel faktörler etkiler ve bu dış kaynaklı nedenler arasında güneş ışınlarına maruz kalma da yer alır. Diğer dış etkileyen faktörler, sık yüz ifadeleri, çekicilik ve sigara içmedir.

güneş ışığı etkisi

Her gün birkaç dakika güneşe maruz kalmak ve zamanla ciltte çiller, pigmentasyon, yüzdeki ince damarlar, ciltte pürüzler, küçük kırışıklıklar, ciltte kırmızı lekelerin görünümü gibi gözle görülür değişiklikler ve güneş ışığına maruz kalma nedeniyle cilt kanseri.

Ciltte belirti ve değişiklikler zamanın ilerlemesi ve tekrar tekrar güneş ışığına maruz kalma ile kendini gösterir, çünkü cilt kendini onarma yeteneğini kaybeder ve ciltte hasar meydana gelir.

Ultraviyole ışınları ciltteki kollajeni büyük ölçüde etkileyerek bu maddenin tekrar oluşumunu sınırlar ve cildin dokusunu etkileyerek tekrar toparlanma yeteneğini kaybeder ve cilt gevşer, kırışır ve dokunulmaz hale gelir.

Bu izler bir gecede ciltte aniden belirebilir ve aslında uzun süredir cilt tabakasının altında bulunurlar ve kızılötesi ışınlar yüzeyde görünmeye yardımcı olduğu için bizim tarafımızdan görülmezler.

yüz ifadeleri

Kadınların yüze yaptıkları sık ve aşırı hareketler yüzde ince çizgilerin ve kırışıklıkların oluşmasına neden olur.

Yüz kasları her hareket ettiğinde cilt yüzeyinin altında mimikler sırasında fark ettiğimiz bir boşluk oluşur.Yaşla birlikte cilt yumuşaklığını ve elastikiyetini kaybederek yenilenmeyi durdurur ve bu boşluklar olduğu gibi kalır. ince çizgiler ve kırışıklıklar.

yer çekimi

Ellili yaşlarla birlikte yerçekimi olgusunun bir sonucu olarak vücuttaki değişiklikler belirginleştiğinden, yerçekimi genellikle vücudumuzu sürekli olarak çeker.

Derideki elastikiyet seviyesi hızla azaldığında yerçekiminin vücuttaki tezahürleri net bir şekilde görülür hale gelir, burun sarkmasına, kulakların uzamasına, kirpiklerin düşmesine, alt çenenin uzamasına, üst dudağın aşağı doğru inmeye başlamasına neden olur. ve alt dudak belirgin bir şekilde sarkık hale gelir.

sigara içmek

Sigara ciltte birçok biyolojik dönüşüme ve değişikliğe neden olur ve bu da kırışıklıkların erken ortaya çıkmasını hızlandırır.

On yıl boyunca günde on ve daha fazla sigara içen bir kişinin derisinde mutlaka derin kırışıklıklar oluşur ve cilt daha az hassas hale gelir.Uzun süre sigara içenler cilt renginin sarıya döndüğünü fark ederler.

Bu kırışıklıklar ve izler, sigarayı bırakarak ciltte oluşmasını engelleyebilir. Birkaç yıldır sigara içen ve gençken çok sigara içen kişilerde bile sigarayı bıraktıklarında basit kırışıklıkların ve yüz derisinde olumlu bir değişimin olduğu fark edildi.

 

Kırışıklıkların görünümünü azaltmak
Cildin tazeliğini ve bütünlüğünü koruyamaması ve organik (genetik) genetik kaynaklı kırışıklıkların nötralize edilememesi durumunda güneş ışığından kaçınılması, sigaranın bırakılması, yüz kaslarının ve mimiklerinin hareket ettirilmemesi ile cilt korunabilir. mümkün olduğunca.

Ağız çevresindeki kırışıklıkları gidermek için egzersizlerin yanı sıra periyodik olarak.

Aşağıdaki önlemleri içerdiğinden, vücuttaki erken kırışıklıkları azaltmak için güneşe maruz kalmaktan uzak durulması tavsiye edilir:

Sabah saat on ile akşam saat dört arasında güneşe çıkmaktan kaçının, çünkü bu dönemde güneş ışınları kuvvetlidir.
Evin dışında giyilmek üzere uzun kollu güneşten koruyucu giysiler giyin.

Başta UV ışınları olmak üzere koruyucu maddeler içeren geniş spektrumlu güneş kremleri yıl boyunca kullanılmalıdır.
Ağız çevresindeki kırışıklıkların tedavisi
Ağız çevresindeki ve yüzün geri kalanındaki kırışıklıkları gidermek için enjeksiyon kullanmak gibi kırışıklıkları azaltmak için birçok tedavi yöntemi vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir